WhatsApp Buurtpreventie

WhatsApp Buurtpreventie

In ‘s-Gravenland en Capelle-West is al een aantal jaren een WhatsApp Buurtpreventie actief. In elke buurt is er wel een groep actief. Deze groepen vormen samen een boomstructuur, (zie onderstaande afbeelding) waarmee op efficiënte en effectieve wijze met elkaar gecommuniceerd wordt.

Er zijn het afgelopen jaar een aantal successen geweest zoals de aanhouding van woninginbrekers. Ook de aandacht voor verdachte personen heeft uitwerking op de veiligheid in de wijk gehad. Daar zijn politie, handhaving en gemeente erg dankbaar voor. Gezamenlijk proberen wij het veiliger te maken en daar speelt de WhatsApp Buurpreventie een belangrijke rol in. In de whatsapp worden uitsluitend meldingen gedaan over verdachte situaties en niet voor onderling contact/privéberichten of andere zaken zoals bijv.: zwerfaval, kapotte verlichting, vermiste kat, etc.

Bent u nog niet aangesloten bij een WhatsApp Buurtpreventiegroep in uw buurt, maar wilt u wel graag deelnemen? Stuur een email naar: piet.koolmees@gmail.com

Afbeelding 1: Boomstructuur WhatsApp Buurtpreventie.

Toelichting: De bovenste (rode) laag is de vertegenwoordigersgroep en bestaat uit: politie, handhaving en de wijkvertegenwoordiger(s). De middelste (oranje) laag is de beheerdersgroep en bestaat uit: de beheerders van de WhatsApp groepen die actief zijn in de wijk. De onderste (groene) laag zijn de verschillende WhatsApp groepen.

Download overview ‘s-Gravenland en Capelle-West – WhatsApp Buurtpreventiegroepen (Pdf-versie):
Overview-Capelle-West-en-sGravenland-WABP-Groepen

Download spelregels Buurt WhatsApp (Pdf-versie):
Spelregels-Buurt WhatsApp-NIEUW