Bericht van onze wijkagent(en)

Bericht van onze wijkagent(en)

COVID-19 corona virus

Allereerst willen wij via deze weg iedereen op het hart drukken zichzelf aan alle richtlijnen te houden die zijn opgesteld vanwege het COVID-19 corona virus. Het is belangrijk om zoveel mogelijk binnen te blijven en alleen voor noodzakelijke kwesties naar buiten te gaan. Houd hierbij altijd 1,5 meter afstand in acht!

Verder regelmatig de handen wassen uiteraard!! Gelukkig zien en horen wij in ’s-Gravenland dat hier veelvuldig gehoor aan wordt gegeven.

Ondanks dat krijg ik toch signalen binnen dat er vaak jeugd in grote groepen is gezien bij de Puccinipassage ter hoogte van Verhage. Zowel Handhaving en ikzelf ben hier in gesprek geweest met de jeugd in de hoop dat zij de ernst van de situatie gingen inzien. De laatste dagen heb ik zelf geen jeugd meer aangetroffen.

Mochten de bewoners nu zien dat er bij de Puccinipassage of ergens anders groepsvorming ontstaat en mensen zichzelf dus niet houden aan de opgelegde richtlijnen kan hier altijd een melding van worden gemaakt. Wij zullen als politie in eerste instantie in gesprek gaan en waarschuwen. Mocht dit niet helpen dan zullen wij zeker ook optreden en overgaan tot het uitschrijven van boetes die op kunnen lopen tot € 390,-!

Alleen samen kunnen wij het corona virus aan!

 

Piek woninginbraken

De eerste drie maanden van dit jaar hebben wij helaas een piek waargenomen van woninginbraken in ’s-Gravenland. Deze inbraken heb ik voor mijzelf duidelijker in kaart gebracht en inzichtelijk gemaakt. Ik heb vervolgens een surveillanceplan opgesteld en collega’s aangestuurd om nog vaker zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig te zijn in ’s-Gravenland. Hierop is goed ingezet door mijn collega’s, waardoor wij de piek al zagen dalen! Tevens heb ik ook Handhaving gevraagd om meer aanwezig te zijn in ’s-Gravenland en heb ik het buurtpreventieteam ingelicht en op de hoogte gesteld. Ook zij hebben extra aandacht besteed aan het gebied waar de piek zichtbaar was.

Ik kan gelukkig melden dat er na deze extra inzet géén woninginbraken meer zijn gepleegd. Aangezien nu veel mensen thuis zijn vanwege het COVID-19 corona virus is goed zichtbaar dat wij dit beeld nu ook vasthouden momenteel.

Ook werd er door de wijkbewoners goed gemeld richting de politie, wat erg belangrijk is uiteraard! Er werden vaker verdachte situaties gemeld via 1-1-2, waardoor wij als politie hierop snel inzet konden plegen. Blijf dit doen, want melden helpt!

 

Voorstellen (nieuwe) wijkagenten

“Beste wijkbewoners van ‘s-Gravenland,

Bij deze willen wij ons als (nieuwe) wijkagenten graag aan jullie voorstellen.

Per 1 januari 2020 ben ik, Nick van den Bogaart, gestart als nieuwe wijkagent voor de wijken Capelle-West en ‘s-Gravenland. Ik heb geprobeerd mijzelf zo veel mogelijk te laten zien in de wijk, echter nu in deze crisistijd wil ik mijzelf ook graag nog even op deze wijze kort voorstellen aan jullie!

Ik ben inmiddels 12 jaar werkzaam bij de politie en heb allerlei afdelingen en neventaken doorlopen in mijn loopbaan, tevens ben ik zo’n 8 jaar actief als motorsurveillant.

Per 16 mei 2020 gaat Arnoud dus verplaatsen naar Capelle-Schollevaar en in zijn plaats komt Kees Moerland die zichzelf ook kort zal voorstellen:

Vanaf 16 mei 2020 zal ik, Kees Moerland, Arnoud gaan vervangen en bij jullie in de wijk starten als nieuwe wijkagent.

Ik ben ondertussen 22 jaar werkzaam bij de politie, waarvan het grootste gedeelte in het proces Noodhulp.

Daarnaast ben ik ook al 16 jaar actief als motorsurveillant binnen ons district, dus ik zal mij ook regelmatig op de motor in de wijk bevinden.

Wij zullen in al onze wijken, welke vallen onder het westelijke deel van Capelle aan den IJssel en Kralingseveer, intensief gaan samenwerken. Jullie zullen vanaf 16 mei 2020 dus ten alle tijden twee aanspreekpunten hebben.

Ondanks alle perikelen en richtlijnen m.b.t. het Corona virus gaan wij ons best doen om zo veel mogelijk aanwezig en aanspreekbaar te zijn in de wijk (op gepaste afstand uiteraard). Jullie kunnen ons gaan tegenkomen in de auto, op de fiets of dus op de motor!

Wij zullen (wanneer dit weer mogelijk is) een inloopspreekuur houden voor aanvang van de WOP vergaderingen. U kunt dan als wijkbewoner vanaf 19.00 uur, zonder afspraak bij ons terecht voor vragen. Wij zijn natuurlijk ook buiten dit spreekuur altijd bereikbaar voor u!

U kunt ons altijd bereiken via 0900-8844 en vragen naar één van ons of u kunt een mail sturen naar: wijkagenten-capelle-west.ijsselland@politie.nl Wij zullen in beide gevallen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Ook kunt u ons volgen op onze social media kanalen!! Vanuit hier houden wij u ook op de hoogte van zaken die er in de wijk spelen en houden wij soms leuke acties.

Instagram: wa_westcapelle
Twitter: @WA_WestCapelle

Tot snel in de wijk!”

Reacties zijn gesloten.