Buurtbus Capelle zoekt vrijwilligers

Buurtbus Capelle zoekt vrijwilligers

Een buurtmobiel is goed voor een mobiele buurt!

De gemeente Capelle aan den IJssel wil graag dat het centrum, en de wijken onderling goed bereikbaar zijn. Daarom zetten we in op aanvullend openbaar busvervoer, tussen de diverse wijken in onze gemeente, in de vorm van de buurtbus.

De buurtbus is openbaar vervoer met een vaste route en dienstregeling. De buurtbus is een 8-persoons taxibus die gereden wordt door vrijwilligers als chauffeur.

De geplande buurtbus verbindt rechtstreeks de Capelse wijken Middelwatering (centrum), Schollevaar, Schenkel (IJsselland-ziekenhuis), ’s-Gravenland en Capelle-West met elkaar. Ook wordt de Rotterdamse wijk Kralingse Veer aangedaan. De voorkeursroute voor de buurtbus Capelle aan den IJssel, is opgesteld door de RET en afgestemd met de Wijkoverlegplatforms.

WORD VRIJWILLIGER!

Om de Buurtbus te kunnen laten rijden zijn vrijwilligers nodig die de functie van chauffeur willen vervullen. Dit houdt in dat men (minimaal) eens per twee weken een dienst van vier uur rijdt. Dit voorjaar zal een start worden gemaakt met het opstarten van een wervingscampagne voor de vrijwilligers. Voor deze route met twee voertuigen zijn circa 45 vrijwilligers nodig.

Als de wervingscampagne met succes wordt afgesloten, is het streven dat de buurtbus nog dit najaar zijn opwachting maakt.

CONTACTGEGEVENS

Heeft u interesse om vrijwillig als chauffeur voor de buurtbus te rijden?
Meldt u dan aan bij de vereniging via email info@buurtbuscapelle.nl of kijk op de website www.buurtbuscapelle.nl.

Reacties zijn gesloten.