Wandelroute ‘s-Gravenland & Capelle-West Week tegen Eenzaamheid

Wandelroute ‘s-Gravenland & Capelle-West Week tegen Eenzaamheid

In de week tegen de eenzaamheid zijn er in de wijken ‘s-Gravenland en Capelle-West allerlei activiteiten georganiseerd. De wandelroute kunt op elk gewenst moment lopen, maar op de onderstaande datums en tijden komt u onderweg bepaalde acties en informatie tegen.

U kunt een PDF versie van onderstaande wandeling hier vinden om bijvoorbeeld uit te printen en mee te nemen: Wandelroute Week tegen Eenzaamheid s-Gravenland_Capelle-West

  • Vrijdag 2 oktober 2020 tussen 14.00 en 17.00 uur
  • Maandag 5 oktober 2020 tussen 14.00 en 17.00 uur
  • Woensdag 7 oktober 2020 tussen 14.00 en 17.00 uur

Vanaf de Tsjaikovskistraat bij “Rijckehove” een sfeervolle woonlocatie met zeven wooneenheden voor verschillende doelgroepen.

Hier gaat u rechtsaf en volgt de Tsjaikovskistraat. Ter hoogte van het kunstwerk in de tuin bij “Rijckehove” gaat u linksaf. Bij de rotonde (harp) rechtsaf de van Beethovenlaan in, daar waar de bocht naar rechts gaat, daar gaat u linksaf het bruggetje over. Net over de brug bevindt zich O.B.S. West: een school om trots op te zijn.

Volg het blauwe hek van “O.B.S. West”, hier ziet u al de Fight Club een sportschool waar van alles op sportief gebied te doen is, op 2-5 -7 oktober tussen 14.00 uur en 17.00 uur wordt u geïnformeerd over de tal van mogelijkheden in en rondom de Fight Club.

Als u de Jan de Geusrede straat inloopt ziet u aan uw linkerhand Wijkcentrum “De Harp”, het wijkcentrum stelt zich ten doel het bevorderen van de interactie tussen bewoners onderling en tussen bewoners en overheden.

Vervolg uw weg richting Christelijke basisschool “De Fontein” De Fontein is een kanjerschool en heeft zelfs een eigen kooklokaal!!

Sla linksaf en volg de Jan de Geusrede, deze loopt door tot de Cornelis Houtmanstraat bij de T- splitsing gaat u rechtsaf en hier ziet u “Buurtgroep Capelle West” (Willem Barentzstraat 3) is een buurtcentrum waar allerlei activiteiten worden aangeboden. Op 2, 5 en 7 oktober tussen 14.00 uur en 17.00 uur staat er een lekkere warme drankje voor u klaar.

Daarna vervolgt u de route richting de fastfood snackcorner hierlangs loopt u richting de T splitsing en van hieruit kunt u al de mooie Moriakerk zien. Neem even de tijd om dit pand te bekijken. Als u de Doormanstraat vervolgt, terug naar de tabaksshop,gaat u bij de hoek rechtsaf de Aert van Nesstraat in.

Aan het einde ziet u dan sportcenter “Time Out”. Deze sportschool biedt een tal van mogelijkheden, u bent hier altijd welkom voor een kennismaking. Op 2, 5 en 7 oktober tussen 14.00 uur en 17.00 uur zal u hier een lekkernij worden aangeboden.

Bij het Sportcenter Time Out gaat u terug richting de tabakshop bij de kruising rechtsaf de Doormanstraat op en met de bocht mee naar links de Schoutenstraat in.

Dan bij de T-splitsing naar rechts richting de vijver maak hier een mooie wandeling en geniet van de natuur richting de andere kant van de vijver en loop dan richting de Couperusstraat. Volg de weg richting Delibellistraat bij de T- splitsing met de weg mee naar rechts. Aan het einde van de Sibeliusweg links af en richting de rotonde. Hier rechtdoor tot de volgende rotonde. Ook daar rechtdoor en bij de T-splitsing de Tsjaikovskistraat in richting Rijkehove.

Hier eindigt de wandeling……

Reacties zijn gesloten.