2e Oeververbinding Oost-Oost

2e Oeververbinding Oost-Oost

Zoals u wellicht heeft gezien in de media, sociale media of via stadsgenoten is recent, en onverwachts, besloten dat er een tweede Oeververbinding (brug of tunnel) moet komen om de verkeersproblemen bij de Van Brienenoordbrug plus het Kralingse Plein en de Algeracorridor.
De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de gemeente Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland en het Rijk kunnen n.a.v. onderzoek nu nog kiezen uit twee varianten/plaatsen waar deze nieuwe Oeververbinding zou moeten komen:

  1. Oost: tussen Feyenoord en De Esch
  2. Oost-Oost: tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard

Verschillende bewonersorganisaties uit Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Krimpen aan den IJssel komen allemaal tot de conclusie dat gezien de voortdurende files, drukte, lawaai en fijnstof op de Algeracorridor en de Abraham van Rijckevorselweg richting de A16 de zogenaamde ‘Oost-Oost’ variant de betere keuze is, omdat die de verkeersdrukte het meest ontlast.

Aangezien onze wijk aan twee van deze wegen ligt werkt WOP ‘s-Gravenland, net als bijvoorbeeld WOP Fascinatio, mee in dit samenwerkingsverband.
Hier vindt u het bijbehorende persbericht:
Persbericht IMpact Oeververbinding Oost-Oost Plus_2019-03-24

Gelukkig heeft ook de Gemeenteraad van Capelle aan den IJssel bijna unaniem een Motie aangenomen met waarbij wordt erkend dat deze keuze erg belangrijk is voor Capellenaren en van grote invloed zal zijn op onze (leef)omgeving en mobiliteit en vraagt het College om te lobbyen.
Motie Vreemd aan de Orde_Oeververbinding_LC PvdA CDA D66 VVD_2019-03-18

De enige invloed die u als Wijkbewoner en Capellenaar ook nog heeft om voor de ‘Oost-Oost’ variant te kiezen is om de volgende petitie te tekenen!

https://www.petities24.com/oeververbinding_oost-oost

Het laatste nieuws is dat ook de gemeenteraden in Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard voor de ‘Oost-Oost’ variant kiezen. Dit kan de samenwerking in lobbyen bij de Provincie versterken.

 

Reacties zijn gesloten.