College B&W neemt advies alternatieve route Buurtbus over

College B&W neemt advies alternatieve route Buurtbus over

Beste bewoners.

Zoals u weet heeft het bestuur van WOP ‘s-Gravenland u een kleine twee maanden geleden om uw mening gevraagd over de route van de Buurtbus, zoals die gaat rijden door de wijk ‘s-Gravenland.
Ook het bestuur van WOP Capelle-West heeft datzelfde gedaan, voorzover het de route van de Buurtbus door de wijk Capelle-West betreft.

Beide WOP-besturen hebben in meerderheid steun ontvangen voor de alternatieve route die wij gezamenlijk voorstelden.
In het kort kwam de alternatieve route erop neer dat:

“Het voorstel is om de voorkeursroute zodanig aan te passen dat deze in de wijk Capelle-West via de Poolvosweg, de Admiraal Helfrichweg, de Doormanstraat en dan de Willem Barentszstraat naar de wijk ‘s-Gravenland loopt, waar deze vervolgens via de Gounodstraat en dan via de Sibeliusweg en de Van Beethovenlaan de wijk ‘s-Gravenland weer verlaat op weg naar de Abraham van Rijckevorselweg.
Bij deze alternatieve route vervallen de haltes aan de Aert van Nesstraat en de Van Beethovenlaan zoals in de voorkeursroute van de gemeente zou worden gepland.
Het grote voordeel van deze alternatieve route is dat de route voor de wijk Kralingse Veer behouden blijft.
Verder is het zo dat de buurtbus met deze alternatieve route geen halteverlies kent voor de wijk Capelle-West en dat in de wijk ‘s-Gravenland er een halte bijkomt aan de noordzijde van de Gounodstraat, vlakbij het winkelcentrum de Puccinipassage.
Wij zien hierbij ook als voordeel dat voor senioren (die eventueel wat slechter ter been zijn) zo ook winkelcentrum Puccinipassage beter bereikbaar blijft. Tevens is er een stop in de buurt van het Buurcentrum Capelle-West.”

Daarom hebben op 10 december 2018 de besturen van WOP Capelle-West en WOP ‘s-Gravenland samen een Gekwalificeerd Advies aan het College van Burgemeester & Wethouders gestuurd met het verzoek om voor onze alternatieve route te kiezen in onze wijken voor wat betreft de toekomstige route van de Buurtbus.

En wij kunnen u het mooie bericht melden dat het College van Burgemeester & Wethouders zich gelukkig kan vinden in ons uitgebracht advies:

“Dit advies kan worden overgenomen, waarbij wel dient te worden vermeld, dat na verloop van tijd de hele route, dus ook deze alternatieve route tussen de genoemde wijken, zal worden geĆ«valueerd. Voor de begeleiding, coƶrdinatie en organisatie van het vrijwilligersvervoer is inmiddels de Buurtbus Vereniging Capelle (BVC) opgericht.”

In de Collegebrief week 51 (incl. bijlagen) kunt u de gehele reactie van de portefeuillehouder aan de gemeenteraad lezen naar aanleiding van ons advies op pagina 7 van het PDF-bestand.

Het Gekwalificeerd Advies van WOP Capelle-West en WOP ‘s-Gravenland staat in de bijlage van dezelfde Collegebrief van week 51, op pagina 215 van het PDF-bestand.

Deze Collegebrief Week 51 vindt u via de volgende link:
https://capelleaandenijssel.raadsinformatie.nl/document/7178776/1

Zie voor meer informatie over de Buurtbus de website: http://www.buurtbuscapelle.nl/

Reacties zijn gesloten.