Is Capelle een fijne stad voor voetgangers? Denk mee!

Is Capelle een fijne stad voor voetgangers? Denk mee!

Gemeente Capelle aan den IJssel vraagt inwoners mee te denken over nieuw beleid voor voetgangers. Hierin staan doelen en plannen die Capelle een fijne stad voor voetgangers maken. Vul de vragenlijst in en denk mee!

Over de vragenlijst

We maken plannen die Capelle aan den IJssel een prettige en veilige stad voor voetgangers maken. Daar hebben we uw hulp bij nodig. U kunt via een digitale vragenlijst te laten weten wat u belangrijk vindt bij het lopen door uw stad.

Welke plekken zijn niet veilig voor voetgangers? Dit kan bijvoorbeeld een smalle stoep zijn, een oversteekplek die niet overzichtelijk is of een wandelpad dat slecht bereikbaar is met een rollator. Het gaat om plekken waar volgens u gevaarlijke situaties in het verkeer ontstaan. De vragenlijst gaat niet over enge plekken, zoals een donkere steeg.

U kunt in de vragenlijst op een kaart aangeven welke plekken volgens u niet veilig zijn voor voetgangers. Daarna kunt u aangeven waarom dit een onveilige plek is.

Wethouder Rik van Woudenberg: “We vinden het belangrijk om bewoners te betrekken: zij weten – als gebruikers – per slot van rekening het beste of en welke knelpunten er zijn in hun buurt. Dit is belangrijke informatie om mee te nemen in onze plannen. Daarom hopen we dat veel Capellenaren van de mogelijkheid gebruikmaken om mee te doen.”

Waar is de vragenlijst te vinden?

De vragenlijst kan hier ingevuld worden. Meedenken kan tot en met zondag 7 april. Daarna gaan we met de opgehaalde informatie aan de slag. Er komt een lijst met 20 plekken in de stad waar voetgangers zich het meest onveilig voelen. Die plekken gaan we veiliger maken.

Vragen over dit onderzoek of lukt het niet om de vragenlijst in te vullen? Neem dan contact op door te mailen naar doemee@capelleaandenijssel.nl.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – 20-02-2024, Oversteek- Zebrapaden, © Jan Kok – Boomerang Fotografie,
foto/credit: Jan Kok
Reacties zijn gesloten.