Project Vijvergebied gaat door!

Project Vijvergebied gaat door!

WOP ‘s-Gravenland is heel blij te melden dat het ‘Project Vijvergebied’ (bestaande uit de Dierenweide, Knop-Op gebouw, Vijver en groengebied daaromheen) door kan gaan!
Dit project hebben wij samen met WOP Capelle-West opgezet, omdat het een wijkoverschrijdend project is waar beide wijken iets heel moois van kunnen maken.

Niet alleen wordt het gebied, de Dierenweide, het gebouw Knop-Op, de Vijver en het groen grondig opgeknapt en met een geïntegreerde aanpak beter en groener gemaakt.
Ook worden er daarna allerlei sociale activiteiten georganiseerd door vrijwilligers uit beide wijken en kunnen Capellenaren elkaar in een mooi stukje, wat vroeger bekend stond als ‘de Ketensche Polder’, ontmoeten.

Daarom hebben beide WOPS een Stichting opgezet, genaamd Stichting WOP Ketensche Polder, om de realisatie van dit grote project met een onafhankelijk bestuur in goede banen te leiden.

Dit alles is mogelijk omdat het College van Burgemeester & Wethouders van Capelle heeft besloten om vanuit het Denk & Doe Mee!-fonds € 300.000,- aan de Stichting WOP Ketensche Polder beschikbaar te stellen voor dit project. Natuurlijk zijn wij daar als WOPS zeer blij mee!
Verder werken gemeente en de Stichting samen ook verder in een projectgroep. Hierbij kunt u enken aan een projectontwikkelaar en afdeling Stadsbeheer van de gemeente.
Het Besluit van het College vind u in de volgende Collegebrief op pagina 4, agendapunt 4: Besluitenlijst_College van B & W_Agendapunt 4_2020-02-18

Verder ondersteunt ook Stichting Belangengroep Gehandicapten Capelle dit project financieel, mede omdat toegankelijkheid voor iedereen vanaf het begin uitgangspunt was. Denk bijvoorbeeld aan toegankelijk maken Knop-Op, mindervalidentoilet in Knop-Op, asfalt voetpaden verbeteren, Dierenweide toegenkelijker maken door verharding en ook enkele steigers rondom de Vijver rolstoeltoegankelijk te maken.

Ook het AD: Rotterdams Dagblad heeft een stukje over dit Collegebesluit geschreven:
https://www.ad.nl/rotterdam/met-drie-ton-krijgt-deze-verloederde-vijver-nu-een-nieuw-speelveld-bankjes-en-een-flinke-opknapbeurt~ae1d1a4d/

Via onderstaande link kunt u het Projectplan waar de subsidie op is gebaseerd lezen:

Herinrichting Vijvergebied Capelle-West _ s-Gravenland Final_online


Reageren is niet mogelijk.