Acties voor Oekraïne

Acties voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne laat heel veel Nederlanders niet onberoerd. Dit geldt ook voor Capellenaren en bewoners uit onze wijk ‘s-Gravenland.

Veel Capellenaren en Capelse organisaties willen helpen bij het ondersteunen van Oekraïense vluchtelingen. Dat is hartverwarmend!

Daarom heeft de gemeente Capelle aan den IJssel het verzoek wanneer u een Initiatief start om dit te registreren bij de gemeente via de volgende link:

http://www.capelleaandenijssel.nl/oekraine

Op deze pagina vindt u informatie over de Oekraïense vluchtelingen: over de opvang, het bieden van hulp, procedures en regelingen en waar de vluchtelingen ondersteuning kunnen krijgen.

Nog geen onderdak? Meld u bij de gemeente!

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt samen met Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) aan noodopvangplekken voor Oekraïners. Heeft u nog geen onderdak? Neem dan contact op met:

  • Bel de gemeente op 14010
  • Heeft u een buitenlandse telefoon, gebruik dan het telefoonnummer voor bellen vanuit het buitenland: + 31 10 284 86 88

De politie

Krijgt u buiten kantooruren geen contact met de gemeente, neem dan contact op met de politie.

  • Bel de politie op 0900 8844
  • Krijgt u geen contact of gebruikt u een buitenlandse telefoon, gebruik ook dan het telefoonnummer voor bellen vanuit het buitenland: +31 34 357 88 44

Heel veel vragen worden beantwoord op de site van de Rijksoverheid of de site van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Reacties zijn gesloten.