Onthulling waarschuwingsborden op de Algeraweg

Onthulling waarschuwingsborden op de Algeraweg

Om de geluidsoverlast op de Algeraweg te verminderen heeft de gemeente Capelle in samenwerking met enkele bewoners uit de directe omgeving vijf waarschuwingsborden geplaatst. Op de borden staan echte Capellenaren en de tekst ‘Langzaam rijden voor mijn rust en gezondheid. Bedankt!’. Met het plaatsen van de borden worden de automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en motorrijders gevraagd zich aan de snelheid te houden. Ook rekent de gemeente op meer begrip voor de overlast van omwonenden. Verkeerswethouder Maarten Struijvenberg onthulde de borden maandag 14 maart samen met enkele bewoners.

Een van de Capellenaren op de waarschuwingsborden vertelt: “Ik werk met deze actie mee omdat ik ruim 25 jaar naast de Algeraweg woon en al die tijd veel overlast ervaar van de toegenomen herrie en vervuiling. Ik merk dat vooral op mooie dagen in mijn tuin. Auto’s, motoren en vrachtwagens die in de file staan, trekken steeds op. Dat zorgt voor uitlaatgassen in de tuinen. Heel vervelend.”

Samenwerking

Vertegenwoordigers uit de omliggende wijken (redactie: WOP Capelle-West, WOP ‘s-Gravenland, WOP Middelwatering, bewoners ‘s-Gravenland, bewoners Rondelen), een externe deskundige en de gemeente Capelle hebben de afgelopen tijd samen nagedacht over maatregelen om de overlast te beperken. De onthulling van de borden is de tweede van een serie maatregelen die de gemeente Capelle aan den IJssel de komende tijd neemt. Met deze kortetermijnmaatregelen verwacht de gemeente de leefbaarheid voor bewoners in de directe omgeving te verbeteren.

Maatregelen

Wethouder Maarten Struijvenberg van Verkeer zoekt naar maatregelen tegen de geluidsoverlast: “Dagelijkse geluidsoverlast is heel vervelend voor bewoners. De oplossingen liggen niet voor het oprapen, want er is nou eenmaal flink wat verkeer in dit stuk van Capelle. Op de langere termijn gaat Capelle samen met onder andere Rijkswaterstaat, Provincie en de Metropoolregio de Algeracorridor flink aanpassen. Vooruitlopend daarop hebben wij gekeken naar maatregelen die nu de overlast kunnen terugdringen.”

Bron:

https://wijwillendit.nl/capelle-aan-den-ijssel/project/maatregelen-algeracorridor/nieuws/onthulling-waarschuwingsborden-op-de-algeraweg/

Dit is de tweede kortetermijnmaatregel in het kader van de Korte Termijn Aanpak Leefbaarheid Algeraweg (geluidoverlast).
De eerste kortetermijnmaatregel was eerder de plaatsing van een zogenaamde ‘Smiley’ display.
Hierna volgen er steeds meer (hardere / meer fysieke) maatregelen.

Zie voor eerder nieuws over dit onderwerp en meer informatie de volgende link onze website:

Eerste maatregelen tegen geluidsoverlast Algeraweg

Reacties zijn gesloten.